Térdízület bursitis. Hol fordul elő leggyakrabban a bursitis?

Nyáktömlőgyulladás (bursitis) | TermészetGyógyász Magazin

A bursitisen a bursák, azaz a csontok, ízületek és az izmok között lévő folyadékkal telt tömlők gyulladását értjük.

osztenil térd artrózisával

Az emberi szervezetben hozzávetőlegesen nyáktömlő van, melyekben az ízületi sejtek súrlódáscsökkentő folyadékot termelnek, így mikor a tömlők begyulladnak, a mozgás nehezítetté, fájdalmassá válik. A tünetek Mozgásra vagy terhelésre fokozódó fájdalom, érzékenység, duzzanat a legjellemzőbbek.

ízületi fertőzések gyógyszerei

Ha a gyulladás a tömlő befertőződése miatt lép fel, szeptikus nyáktömlő-gyulladásláz és bőrpír jelentkezik. A kiváltó okok Sérülés: különféle ismétlődő mozdulatsorok közben a nyáktömlők fokozott igénybevétele miatt irritáció léphet fel, a térdízület bursitis szöveteiben pedig gyulladás jelentkezhet.

Ezt kiválthatja tenisz vagy golf közbeni csuklóhasználat, a vállak túlzott terhelése is, valamint a kemény felületen való hosszan tartó tevékenység.

Fertőzés: leggyakrabban a bőr felszínéhez közeli tömlőket érinti, mikor egy vágás miatt a kórokozók gyorsan a szervezetbe juthatnak.

az ízületi lerakódások kezelése

A gyulladásnak ez a formája a legyengült immunrendszerűeket érinti, cukorbetegek, HIV-fertőzöttek, stb. Egyéb körülmények: Köszvény és reumás ízületi gyulladás is okozhat gyulladást.

fáj a számítógép ízületei

Kezelés — otthon A bursitis az esetek többségében orvosi kezelés nélkül is megszüntethető: általában elegendőek bizonyos patikákban kapható készítmények alkalmazása és egy kis otthoni ápolás.

Az érintett terület védelme pihentetéssel megoldható, de jó a jeges borogatás alkalmazása is. A gyógyszerek közül a fájdalomcsillapítók ibuprofén ajánlottak.

ízületi fájdalom kiütés fertőzés

Bizonyos esetekben az orvos térdízület bursitis vagy antibiotikumot is javasolhat. Ritkán műtétre is sor kerülhet.

  • Kötőszövet betegségek és szisztémás vaszkulitisz
  • Nyáktömlő-gyulladás a térdfájdalom hátterében
  • Bursitis | BENU Gyógyszertárak
  • Megkeseríti az életét a térdfájdalom?
  • Soltész Annamária A bursák nyáktömlők a csontos kiemelkedéseket fedik, azok kipárnázására szolgálnak.
  • Nyáktömlő-gyulladás a térdfájdalom hátterében FájdalomKözpont.

Lehet, hogy érdekel