Térd mielóma. Surviving Multiple Myeloma - Mayo Clinic (Július 2020).

csípőízület periarthritis kezelése

Nagy az egyéni variáció. A myelomasejtek a kemoterápia iránt fokozatosan rezisztenssé válnak. A myelomasejtek infiltrálják a csontvelőt, és anaemiához, valamint leuko- ésthrombocytopeniához vezetnek.

aki ízületi fájdalomra fog jönni

Gyakori szövődmény a vérzés és a veseelégtelenség. Gondozás és kezelés Ha a beteg tünetmentes, általában nem adnak kemoterápiát,mivel az nem javítjaa beteg életminőségét és az életkilátásokat.

Melphalan Alkeran, Evomela Vincristine Oncovin kortikoszteroidok: Ezek a gyógyszerek segíthetnek más kezeléseknél. Ha kemoterápiát kap, az orvos deksametazon vagy prednizont írhat fel a mellékhatások enyhítésére. Célzott terápiák: Ezek a gyógyszerek a fehérjéket, géneket vagy szöveteket célozzák meg és megakadályozzák a rák növekedését.

A panaszos beteget aktívan kezelik. Kemoterápia A hematológusvagy hematológiai betegségek kezelésében jártas belgyógyász szakorvos utasítása szerint: a célkitűzés intenzív kezelés és két, egymást követő autológ őssejt átültetés VAD vincristin, adriamycin, és dexamethason vagy hasonló kombinációk, ha őssejt transzplantáció szóbajön, vagy gyors hatás szükséges. MP kezelés melphalan és prednisolon térd mielómakülönösen Refrakter esetek VAD vincristin, adriamycin, és dexamethason MOCCA vincristin, cyclophosphamid, lomustin, melphalan és methylprednisolonnagy adagban, melphalanvagy egyéb cytostatikumok thalidomid interferon, különösen az egyébként elért kedvező hatás megőrzése céljából megpróbálható.

könyök kenőcs kenőcs áttekintés

Szupportív kezelés A folyadék- és elektrolit egyensúly fenntartása a veseelégtelenség megelőzése céljából a hypercalcaemia kezelése a mozgás fenntartása, hogy megelőzzük az osteoporosist és a patológiás töréseket az anaemia és a thrombocytopenia kezelése, amennyiben szükséges.

Őssejt transzplantáció Egyre nagyobb szerepet kap az autológ őssejt transzplantáció,és gyakran az első kezelésnek számít Az allogén őssejt transzplantációegyre nagyobb szerepet kap, bár még nincs sok beteg.

Hivatkozások 1 Vonatkozó bizonyítékok A myeloma multiplex korai stádiumában alkalmazott korai kezelés úgy tűnik, meggátolja a betegség progresszióját és csökkenti a csigolya kompressziót. A korai kezelés viszont növeli az akut leukaemia kialakulásának kockázatát.

csontritkulás milyen kenőcs

Biphosphonates térd mielóma multiple myeloma. In: The Cochrane Library, Issue 2, Oxford: Update Software.

A limfómás esete a balszerencsével

Gerincízületek gyógyszerei treatment with interferon in multiple myeloma: a survival meta-analysis. In: The Cochrane Library, Issue 4, Bone marrow and peripheral blood stem cell transplantation for malignancy.

A betegség szinte minden csontra vagy csak a bordák vagy a koponya csontjaira hathat. Feltételezzük, hogy a bűnösök agresszív gyógyszerek, gamma sugarak vagy öröklődés. A bőr alatt a daganat kerek vagy fusiformus lehet.

In: The Cochrane Library, Issue 3, Multiple myeloma. Lancet ;

ízületi fájdalom mérgezés esetén

Lehet, hogy érdekel