Koszveny gyogyitasa

Köszvény 3 oka, 4 tünete, 5 kezelési módja [teljes útmutató]

Reumatológia Nincsenek megjegyzések A köszvény az ízületi gyulladás egyik formája, amely krónikus ízületi betegség a nagylábujj tövében okoz nagy fájdalmat egy-egy köszvényes roham jelentkezésekor.

Régi-új, szelíd gyógyfüves gyógyszerformák az öngyógyításban füvesasszony módra

A köszvényes rohamnál felszaporodik a vérben a húgysavtartalom, mert a vese elégtelen működése miatt ezeket a húgysavas sókat nem tudja kiválasztani a vérből. A vérben megnövekedett húgysav aztán a hűvösebb ízületekben kikristályosodik, és lerakódik. Ez pedig fájdalmas, gyulladásos panaszokat okoz elsősorban a nagylábujjnál.

Emellett azonban térd, boka, könyök és csukló ízületeiben is megjelenhetnek a húgysavból kikristályosodott koszveny gyogyitasa kristályok. A köszvényes roham éles fájdalommal jár az érintett ízületben. A fájdalom mellett meg is duzzad a gyulladt ízület, és még érintésre is fájdalmas lesz.

Mit tehet Ön köszvényes roham esetén?

A köszvényes roham megelőzéséhez tehát nem kell mást tenni, mint megelőzni a vér húgysavtartalmának megnövekedését. Ebben az esetben ugyanis nincs minek kikristályosodni az ízületekben.

Erre kiválóan alkalmas a purinban szegély ételek fogyasztása. Mérsékelje a húsfogyasztást!

Mit ehet a húsok helyett?

A húsok általában magas purintartalmúak, ezért étrendjében érdemes csökkenteni a húsfogyasztást. Már azzal is sokat tehet az egészségéért, ha a zsíros vöröshúsok fogyasztását mérsékli.

Köszvényre való hajlama esetén azonban még ennél is többre van szüksége a rohamok megelőzése érdekében. Nemcsak a zsíros sertéshús fogyasztását érdemes csökkentenie, hanem a marha és bárányhús fogyasztást is. Sőt még az egyébként egészséges csirkehús is sok purint tartalmaz, ezért a csirkehúsból készült ételeknek a fogyasztását is érdemes visszafogni.

Különösen egészségtelen a puringazdag belsőségek fogyasztása, ezért ezeket mindenképp mellőzze étrendje összeállításakor.

Tartalomjegyzék

Le kell mondania az olyan tengeri ínyencségekről is, amelyek a rák, a homár vagy a hering felhasználásával készülnek. Összességében is érdemes csökkenteni a sózást és a fűszerezést az étrendjében.

A gomba és a spárga fogyasztását is érdemes mellőznie, mert ezekben is magas a purintartalom. Fogyasszon cavminwater ízületi kezelés folyadékot.

Gyakori megbetegedések

Csökkenteni kell azonban étrendjében a szénsavas üdítőitalok fogyasztását, és jobban teszi, ha mellőzi az alkoholfogyasztást. Különösen a sör és a borfogyasztástól tartózkodjon a köszvény megelőzése érdekében. Mit ehet a húsok helyett? A húsok fogyasztása helyett zsírszegény tejtermékeket fogyaszthat, mert ezeknek alacsony a purintartalma.

Sokszor csak egy-egy heves fájdalmas roham hívja fel a figyelmet a köszvény meglétére, és akkor derül ki, hogy a családban bizony már másnak is voltak korábban ilyen panaszai.

A köszvény megelőzése érdekében érdemes több gyümölcsöt ennie. Ugyanis a gyümölcsök purintartalma alacsony, azt pedig tudjuk, hogy vitaminban és tápanyagokban gazdagok.

Köszvény 3 oka, 4 tünete, 5 kezelési módja [teljes útmutató]

Emellett pedig még a folyadékfogyasztást is növelik. Vannak olyan gyümölcsök, amelyek kifejezetten ajánlottak. A gyulladást csökkentő cseresznye vagy meggy fogyasztásával nagymértékben csökkentheti a köszvényes roham kialakulásának veszélyét Ilyen a cseresznye is, mert a benne lévő antioxidáns anyagok bizonyítottan csökkentik a gyulladást és a köszvénnyel együtt járó fájdalmat is.

A cseresznye gyulladást csökkentő hatása olyan jelentős, hogy a cseresznyelé vagy a gyümölcs mindennapos rendszeres fogyasztása akár a köszvényes rohamok jelentkezésének a megelőzésére is alkalmas.

együttes kezelési keverék

A cseresznye mellett ugyanilyen gyulladást csökkentő a meggy is. Az a legjobb, ha friss meggyet vagy cseresznyét eszik. Érdemes reggel fogyasztani ezeket.

kenőcs ízületek dimexidum

Ha pedig nincs szezonja ezeknek a gyümölcsöknek, akkor konzerv vagy pedig meggy vagy cseresznyelé formájában is fogyaszthatja. Jelentős gyulladást csökkentő zöldség a zeller. A zellernek a gyökere és a levelei is gyulladást csökkentő hatásúak, ezért levesbe főzve vagy salátát készítve belőle is fogyaszthatja.

Íme egy hatékony gyógymód az ízületi fájdalmak kezelésére - fonesz.hu

Ha rendszeresen fogyasztja, akkor ezzel is megelőzheti a köszvény jelentkezését. Ebből pedig már következik is a köszvényes roham megelőzésének egy jó esélye. Minden olyan zöldséget és gyümölcsöt érdemes a korábbinál nagyobb mértékben fogyasztania, amelyeknek gyulladást csökkentő hatása van.

Az adott zöldség vagy gyümölcs gyulladást csökkentő hatása talán nem az ízületekben fejti ki elsődleges hatását, de ártani biztosan nem árt vele, és a gyümölcsökben lévő ásványi anyagok és vitaminok is segítik az egészsége megőrzését, javítását.

purinszegény étrend

Emellett pedig a gyümölcsök fogyasztásával a nélkülözhetetlen folyadékbevitelt is biztosítja. A gyömbér szintén bőséges mennyiségben tartalmaz gyulladást csökkentő anyagokat, és ezért kiválóan alkalmas a köszvény okozta gyulladás mérséklésére, csökkentésére, illetve a gyulladás jelentkezésének a megelőzésére is.

ízületi fájdalmak, hogy mit kell tenni, hogyan kell kezelni

Használhatja a gyömbért a főzéshez is, vagy pedig egyszerűen meg is ehet egy darab koszveny gyogyitasa nyersen. A köszvény okozta koszveny gyogyitasa fontos, hogy a vérben nagy mennyiségben lévő húgysavat semlegesítse, közömbösítse. Ezért érdemes lúgosítani a koszveny gyogyitasa.

Erre a lúgosításra jól használható például a citromlé és a szódabikarbóna is. A citromlevet egyszerűen hígítsa fel vízzel, és már ihatja is, napjában többször is. A citrom mellett pedig más C vitaminban gazdag gyümölcsöt is fogyaszthat.

Lehet, hogy érdekel