Borda pszeudoarthrosis. A hamis ízületek okai és tünetei - Diszplázia

borda pszeudoarthrosis

Vállnyak törése és következményei A humerus lehetővé teszi, hogy egy személy sok mozgást hajtson végre, amelynek amplitúdója változhat.

a térdízület hátsó keresztszalagjának szakadása

Ezen a területen bármilyen károsodás hátrányosan befolyásolja a váll aktivitását, ami jelentősen bonyolítja az élet szokásos ritmusát. Ezek befolyásolhatják az ilyen törékeny szerkezet különböző részeit.

Leggyakrabban az orvosok a váll nyakának törését diagnosztizálják. Az ilyen sérülések kezelésének jellemzőit és főbb módszereit a mai cikk tárgyalja. Anatómiai referencia A humerus hosszú csőszerű szerkezet.

Hamis ízület törés után: annak okai, tünetei és kezelése

A könyök és a vállöv között helyezkedik el, és egy diafízist és két epifizátort tartalmaz. A részek közötti sajátos átmeneti zónák metafizia. A csont felső végét egy ízületi fej képviseli, amely borda pszeudoarthrosis egy golyóra.

Közvetlenül alatta a váll anatómiai nyaka.

Periosteum jellemzői, funkciói és szövettana

Súlyos törések ebben a területen rendkívül ritkák. A váll nyakánál nagy és kis csövek vannak, amelyekhez az inak kapcsolódnak. Alatta található a "határ", amely elválasztja a csont diafízisét és a felső végét.

csípőfájdalom neuralgia

Az utóbbit egyébként "a váll sebészeti nyakának" nevezik. Ez a terület a leggyakrabban sérüléseknek van kitéve.

A váll nyakának törése: okok, tünetek, diagnózis és kezelés - Betegségek és állapotok - 2020

A leírt törések két kategóriába sorolása nagyon feltételes. Ezek egy közös klinikai képet mutatnak.

a vállízület kezelésének ízületi gyulladása

Ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy egyesítik őket egy csoportba - a váll sebészeti nyakának törése. A sérülés fő okai Az ilyen jellegű törések fő oka közvetett mechanikai hatásnak tekinthető.

doa ízületi kefe kezelés

Ha például egy kefére vagy könyökre esik. Ha ez megtörténik, a humerus hajlik, és ezzel egyidejűleg növeli a tengely mentén a nyomást.

Miért képződik a törés után a kallusz és hogyan lehet megszabadulni tőle?

Ritkán a károsodás közvetlen fizikai expozíció következménye. A váll sebészeti nyakának törése különösen gyakori idős korú nőknél. Az 50 év feletti hölgyek több tényező miatt nagy sérülési kockázatnak vannak kitéve: a háttérben fejlődő csontok menopauza és csontritkulása; csontszerkezet változása.

az egész test ízületei fájnak a kezelésből

A kár jellegét a végtag helyének meghatározása határozza meg közvetlenül az esés időpontjában. Ezt szem borda pszeudoarthrosis tartva, a váll nyakának törése befolyásolható, adduktív és elrabló.

A hamis ízületek okai és tünetei

Fontolja meg, hogy mi alkotja az egyes lehetőségeket. Elrontott törés A traumás borda pszeudoarthrosis közül ez a faj kevésbé gyakori. Ha a kar semleges helyzetben van, de mechanikai hatást fejt ki, egy oldalsó törést diagnosztizálnak. A csont perifériás eleme belép az ízületi fejbe, amely a váll nyakának ütközött törését képezi.

  • Fájdalom a lábak és a térd ízületeiben
  • A legtöbb esetben elveszik a támogató és a motoros funkciók - a betegek fájdalmat szenvednek, amikor megpróbálnak lépni egy sérült lábra, a végtag nem hajlik, vagy fordítva, patológiás mobilitást szerez.
  • A hamis ízület megjelenése a magzati rendellenesség vagy a rendellenes és más betegségek által súlyosbított normál törés kezelésének szövődménye.
  • A hamis ízületek okai és tünetei - Diszplázia

Mindig zárva van. Addukciós törés Az ilyen sérülés általában egy hajlított kar alá esett.

Ebben az esetben a könyökcsukló a legnagyobb nyomás. Az alsó bordák mobilitása miatt a disztális váll teszi a maximális öntést.

A hamis ízületek típusai és kezelésük jellemzői

A többi nem rendelkezik hasonló mobilitással, ezért egyfajta támaszpontként szolgál a váll felső zónájában. Így egy kar van kialakítva, amely betölti a humerust. Az ízületi fej a helyén marad, mivel a kötőszövet-kapszula készülék megakadályozza a mesterséges diszlokációt.

sarok osteoarthritis

Ennek eredményeként adduktív nyaki törés lép fel. Ilyen jellegű sérülés esetén a központi csontfragmens előre halad, és a periféria kifelé és felfelé mozog. Egy szög alakul ki közöttük, amely befelé nyílik. Elrablási törés Az ilyen kár akkor lehetséges, ha az adott kézre esik.

Lehet, hogy érdekel